BIVŠI ČLAN BARCE I REALA

Japanac koji je zaludio španske navijače: "La Masija je pakao, stalno su me tukli"

Desno krilo Real Sosijedada ove sezone briljira u španskoj La Ligi

Kubo: Hit u Španiji. AP

N. H.

27.9.2023

Takefusa Kubo, desno krilo Real Sosijedada i Japana, briljira ove sezone u španskoj La Ligi.

Sjajnim partijama je napravio veliki broj novih obožavatelja, a nedavno je zaludio i Santigao Bernabeu, pokazavši da ga se madridski Real olako odrekao. Međutim, to je uradila i Barcelona dok je on bio tinejdžer.

U prve četiri utakmice La Lige postigao je tri i asistirao za još jedan gol. Kubo konstantno izluđuje protivnike, a pogotovo je viralan bio potez kada je Toniju Krosu (Kroos) provukao loptu kroz noge i pobjegao mu. 

Kubo je došao u Real prije četiri godine, ali je sve vrijeme bio na posudbama. Upravo tako je i došao u redove baskijskog kluba koji ga je kupio za 6,5 miliona eura. 

Međutim, kako je već napomenuto, Takeova avantura u Španiji počela je prije 12 godina u Barceloni. 

On je proveo preko tri godine u legendarnoj akademiji "La Masija", koje su za Japanca bile pravi pakao.

Otkrio je to u intervjuu Šinsukeu Nakamuri (Shinsukeu), još jednom japanskom proslavljenom fudbaleru.

- Kada sam napunio tek 10 godina, Barcelona me pozvala u La Masiju nakon što sam uspješno prošao probu. Bio sam van sebe od sreće jer sam pod svaku cijenu htio u La Masiju.

Tek kasnije sam shvatio da je ono što sam tamo proživio bilo doslovno "pod svaku cijenu" jer ja sam je previsoko platio.

Bio sam najniži u spavaonici u kojoj je bilo puno dječaka. Osim toga, mnogi dečki su imali jači karakter od mene. Od početka su me gledali s visoka i bojao sam se da ću propasti.

Davao sam sve od sebe da me ne zlostavljaju, ali to mi nije uspijevalo jer sam bio prenizak. Veći dječaci su me udarali šakama. Ne želim pričati više o tome jer je okruženje u La Masiji bilo grozno - rekao je Kubo, ali završio u pozitivnom tonu: "Želim vam reći da ćete uspjeti ako budete naporno radili."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.