PROPUŠTENA PRILIKA

Zvijezda Borusije: "Teže mi je pala izgubljena titula nego rak"

Ako ste bolesni, protiv toga ne možete ništa, morate prihvatiti tu situaciju, rekao je Ale

Ale: Uporedio bolest i izgubljenu titulu. AP

N. H.

27.9.2023

Sebastijen Ale (Sebastien Haller), napadač Borusije Dortmund, našao se u centru pažnje zbog svoje izjave o izgubljenoj tituli u posljednjem kolu Bundeslige.

Francuz je uporedio propuštenu priliku za osvajanje njemačkog prvenstva iz prošle sezone sa svojom teškom bolešću. Aleu je, inače, prošle godine na ljeto dijagnosticiran rak testisa koji uspješno uspio operisati.

- Situacija je ovakva, propuštanje osvajanja naslova više me boli od dijagnoze raka. Ako ste bolesni, protiv toga ne možete ništa. Morate prihvatiti situaciju i uhvatiti se u koštac s tim. Ali kada je titula u pitanju, tu smo imali sve u svojim rukama, dakle, itekako smo imali utjecaja - rekao je 29-godišnji napadač za „Bild“.

Ale se nakon operacije uspio vratiti na impresivan način. U drugoj polovini prošle sezone postigao je 14 golova na 19 utakmica, ali je u odlučujućoj utakmici u kojoj im je trebala pobjeda protiv Mainca za titulu promašio penal. 

Utakmica je završena bez pobjednika (2:2), a Bajern je pobjedom u svojoj utakmici osvojio titulu.

- Propuštene prilike, situacije u kojima niste bili uspješni ostave traga na vama. Razmišljate o tome šta ste mogli uraditi bolje. Ali isto tako sam naučio otkako sam se razbolio da ne dopustim negativnostima da toliko utječu na mene - zaključio je 29-godišnji Ale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.