TU SU I PORUKE NAVIJAČA

Fudbaleri Borca sa crnim trakama u Širokom, kapiten poručio: "Pobjedu posvećujemo nastradaloj braći na Kosovu"

Podsjetimo, vlast bh. entiteta RS na telefonskoj sjednici proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog smrti četvorice napadača na Kosovu

Grahovac: Poruka za klupsku stranicu. Screenshot / FK Borac

E. Ć.

27.9.2023

Fudbaleri Borca trijumfovali su na gostovanju kod Širokog Brijega u okviru zaostale utakmice 1. kola Premijer lige BiH (2:0).

Golove za Banjalučane koji su od večeras lider tabele dali su Jovo Lukić u 5. i Damir Hrelja u 8. minuti.

Ono što je privuklo pažnju na Pecari je da su igrači Borca nosili crne trake na rukama. 

Podsjetimo, vlast bh. entiteta RS na telefonskoj sjednici proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog smrti četvorice napadača na Kosovu.

I navijači Borca su isticali političke poruke. Prilikom izlaska sa tribina Pecare zapjevali su "Kosovo je srce Srbije".

Nakon utakmice je Srđan Grahovac, kapiten Borca i bivši reprezentativac BiH, pobjedu posvetio "nastradaloj braći na Kosovu".

- Znali smo šta nas čeka večeras, prava derbi utakmica. Znali smo od prve minute šta nam je činiti. Na vrijeme smo postigli golove. Mislim da smo stvarno odlično stajali na terenu. Vidjelo se da dišemo kao jedan. Momci su izgarali kao jedan, na kraju hvala Bogu to nam se vratilo - rekao je Grahovac, između ostalog i dodao:

- Još bih iskoristio priliku da ovu pobjedu posvetimo našoj nastradaloj braći na Kosovu. Naše misli i naša osjećanja su uz njihove porodice i neka im Bog podari mir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.