REAKCIJA IZ MOSTARA

Aston Vila deklasirala hit Premijer lige, a onda je stigla poruka Zrinjskog

Vila će u četvrtak na svom terenu u okviru 2. kola Konferencijske lige dočekati "Plemiće"

Vila deklasirala Brajton. Facebook

E. Ć.

30.9.2023

Aston Vila je deklasirala dosadašnji hit engleske Premijer lige Brajton sa čak 6:1. 

Vila je briljirala na svom terenu i poslala "upozorenje" aktuelnom prvaku BiH ekipi Zrinjskog kojeg će u četvrtak dočekati na istom stadionu u okviru 2. kola Konfernecijske lige.

Prvo ime susreta na Vila Parku bio je trostruki strijelac Oli Votkins (Ollie Watkins), a dodao je i jednu asistenciju. Jedan gol Vile bio je autogol Estupniana, a u strijelce su se još upisali Džejkob Remzi (Jacob Ramsey) i Daglas Luiz (Douglas). Utješni pogodak za Brajton bio je djelo Ansua Fatija.

Tako je Vila poslala "upozorenje" Zrinjskom, a stigao je i odgovor dosjetljivog administratora Facebook stranice "Plemića".

Na jednoj od najpopularnijih balkanskih Facebook stranica, "Nogometne Ikone", objavljen je status sa sadržajem: "Sinko šta Aston Vila radi Brajtonu..."

A onda je stigao komentar iz Mostara.

- Ali mogu li to uraditi u hladnoj i vjetrovitoj noći u Mostaru? - napisao je administrator Facebook stranice Zrinjskog.

Podsjetimo, Zrinjski će ugostiti Aston Vilu u 6. kolu grupne faze Konferencijske lige, a taj meč je zakazan da decembar, kada se očekuje hladno i vjetrovito vrijeme.

Reakcija iz Mostara na rapsodiju Vile. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.