KAKVI GIGANTI

Najbolja ekipa španske lige u 21. stoljeću: Modrić uz Mesija i Zidana

Teško je procijeniti je li bolja zadnja, srednja ili prednja linija, ali napad je zaista spektakularan

Velikani na jednom mjestu. Instagram

D. H.

2.10.2023

Luka Modrić uvršten je u najbolju ekipu španskog prvenstva u 21. stoljeću. Hrvatski kapitan našao se u uglednom društvu najvećih legendi La Lige, ali ujedno i legendi svjetskog nogometa prema odabiru Twitter profila Football Factly koji prati više od 450.00 korisnika.

Na golu je legendarni Realov golman Iker Kasiljas (Casillas) koji je za kraljevski klub odigrao 725 utakmica. Ispred njega su njegovi dugogodišnji saigrači Marcelo i Ramos na lijevoj, a na desnoj strani su Pujol (Puyol) i Dani Alves, njihovi veliki rivali iz Barcelone.

Najbolji španski sastav u 21. stoljeću. Football Factly / Twitter

Uz Modrića su u veznoj liniji Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) koji je kao igrač i trener osvojio ukupno četiri Lige prvaka te Andres Iniesta, jedan od najboljih igrača svih vremena, koji je za Barcelonu odigrao 674 utakmice.

Teško je procijeniti je li bolja zadnja, srednja ili prednja linija, ali napad je zaista spektakularan. Na lijevo krilo Football Factly stavio je Ronaldinja (Ronaldinho), najatraktivnijeg igrača modernog nogometa. Na desnom krilu je Lionel Mesi (Messi), a u sredini Kristijana Ronaldo (Cristiano Ronaldo) koji je pred kraj karijere prešao s krila na poziciju centarfora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.