NA FUNKCIJU TRENERA

Šok na Grbavici: Nermin Bašić ponudio ostavku

Nakon utakmice Bašić je na konferenciji za medije rekao kako daje svoju funkciju na raspolaganje Upravnom odboru

Bašić: Smatra se odgovornim. FK Željezničar

E. Ć.

2.10.2023

Željezničar je u posljednjoj utakmici 9. kola Premijer lige BiH savladao Široki Brijeg (2:1) i tako prekinuo niz od pet vezanih poraza.

Nakon utakmice trener Željezničara Nermin Bašić je na konferenciji za medije rekao kako daje svoju funkciju na raspolaganje Upravnom odboru te napustio press.

- Pobjeda je zaslužena, iako je kasno došla. Danas smo htjeli više i zaslužili puno. Stvorili smo nekoliko prilika i hvala Bogu zabili smo taj gol. Bilo je posebno lijepo što je posljednjih 20 minuta igralo pet igrača do 21 godine.

Čestitam im. Ključna stvar je bila prebacivanje na 3-5-2 i stavljanje ving-bekova. Prošli smo pakao ovih mjesec dana, uspjeli smo se dići i pobijediti kvalitetnog protivnika - rekao je Bašić.

Bašić je rekao da se smatra odgovornim za seriju loših rezultata, ali da nije želio ostaviti ekipu na cjedilu nakon poraza od Slobode u šesnaestini finala Kupa BiH.

- Sloboda je bila moj peti poraz i nisam htio tri dana da ostavim ekipu na cjedilu. Bez obzira za ovu pobjedu, dajem svoj mandat na raspolaganje. Smatram se odgovornim za pet poraza. Ne bježim od odgovornosti - poručio je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.