NEZADOVOLJNI TRENER REDSA

Sprema li se presedan u Engleskoj: Klop traži da se ponovi utakmica protiv Totenhema

On je "rigao" vatru poslije meča, a da je bio u pravu potvrdio je audio snimak iz VAR sobe na kojem se čuje da sudije ne znaju šta rade

Klop: Bijesan zbog suđenja. AP

E. Ć.

4.10.2023

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) bio je bijesan nakon utakmice Totenhema i njegovog tima u kojoj su "Redsi" oštećeni sudijskim odlukama, a sada traži da se taj susret ponovi, javlja Sky Sports.

Klop je rekao da, nakon što je jučer objavljen audio snimak iz VAR sobe, smatra da meč treba ponoviti.

- Kao menadžer Liverpula, želim ponavljanje utakmice. Argument protiv ovoga je da će to svi sada zahtijevati, ali ova situacija je bez presedana. Ne vjerujem da će se dogoditi, ali mislim da je ponavljanje utakmice ispravna stvar. Koliko se sjećam, nikada se takvo nešto nije dogodilo i zato mislim da se utakmica treba ponoviti - rekao je Klop.

On je "rigao" vatru poslije ovog duela, a da je bio u pravu potvrdio je audio snimak iz VAR sobe na kojem se čuje da sudije ne znaju šta rade.

Kod 0:0 je poništen čist gol Luisa Diaza, a na Liverpul je na kraju utakmicu završio i s dva igrača manje.

- U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni vidio utakmicu sa ovoliko nepoštenih okolnosti i nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudijske odluke, jeste rezultat - rekao je Klop nakon utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.