BIVŠI ČELNIK DINAMA

Zdravko Mamić poslao poruku hitom "Indexa" nakon iznenađujućeg poraza Modrih na Kosovu

Na njegovom Facebook profilu, korisnici su reagovali humorom i ironijom. "Vrati se Zdravko, ja ću odležati kaznu"

Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa trenutno živi u BiH. Facebook

N. Č.

6.10.2023

Nakon što je hrvatski fudbalski div Dinamo doživio neočekivan poraz od Ballkanija na Kosovu rezultatom 2:0, nekadašnji predsjednik kluba, Zdravko Mamić, odlučio se za nekonvencionalan način izražavanja - muziku. Mamić, trenutno u egzilu u Bosni i Hercegovini, poslao je svoju poruku koristeći pjesmu "Bacila je sve niz rijeku" od grupe "Indexi".

Kosovski šampion je priredio iznenađenje porazivši Dinamo u drugom kolu Konferencijske lige rezultatom 2:0, što je izazvalo negodovanje i bijes među hrvatskim ljubiteljima fudbala.

Mamić, koji trenutno izbjegava hrvatsko pravosuđe zbog optužbi za izvlačenje najmanje 116 miliona kuna iz Dinama, izazvao je različite reakcije na svojim društvenim mrežama. Na njegovom Facebook profilu, koji prati gotovo 200 hiljada ljudi, korisnici su reagovali humorom i ironijom. "Vrati se Zdravko, ja ću odležati kaznu umesto tebe", "Šefe, od blata te pravimo", bili su samo neki od zabavnih komentara ispod njegove objave.

Iako je situacija ozbiljna, Mamić očigledno ne gubi svoj karakteristični duh i koristi svoj jedinstven pristup da izrazi svoje osećaje prema dešavanjima u fudbalskom svetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.