SELEKTOR BIH NA FACEU

Savo Milošević potvrdio da Savez pregovara s talentovanim igračima, razgovarao s Džekom i Pjanićem

Radi se o mladim fudbalerima Partizana, odnosno Dinamo Zagreba

Milošević: Džeko i Pjanić su vaspitani momci. Face TV

E. Ć.

7.10.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević gostovao je u "Centralnom dnevniku" na Face Televiziji kod Senada Hadžifejzovića.

Upitan je li u kontaktu s dvije najveće zvijezde "Zmajeva" Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, Milošević je odgovorio:

- Čuo sam se sa Džekom i Pjanićem, nisam primijetio da ćemo imati neki problem. Baš naprotiv. To su prije svega vaspitani momci. I da misle nešto drugačije mislim da to ne bi rekli - rekao je Milošević.

Kazao je da je okupljanje u ponedjeljak.

- Nemam društvene mreže, ne pratim šta pričaju ljudi. Ti koji pišu po platformama nemaju pojma šta je fudbal. Neću da se bavim njima - dodao je Milošević u "Centralnom dnevniku".

Na pitanje šta mu je Bosna, odgovorio je:

- Meni je domovina. Jedna od domovina. Tu sam rođen i odrastao, tu mi je familija. Najveći deo. Selo pored Janje – Miloševići. Ima nas desetine, dosta kuća i ima nas mnogo u inostranstvu. Igrao sam u Podrinju iz Janje.

Tokom gostovanja u "Centralnom dnevniku", selektor Milošević je otkrio da je N/FSBiH započeo određene razgovore s jednim od igrača Svetozarem Markovićem i Darijom Špikićem oko igranja za "Zmajeve".

Marković i Špikić: Talenti Partizana i Dinama. Mondo - Marko Lukunić / Pixsell

Radi se o fudbalerima Partizana, odnosno Dinamo Zagreba. O tome su već pisali pojedini hrvatski i srbijanski mediji, kako im Milošević "otima" igrače.

Marković igra na poziciji stopera, dok je Špikić lijevo krilo, nešto što jasno nedostaje bh. reprezentaciji.

Inače, Milošević je u "Centralnom dnevniku" naveo kako je jedini deklasirani sportista koji je bio protiv krvoloka Slobodana Miloševića.

- Ja sam jedini deklarisani sportista koji je bio protiv Miloševića. Mislim da je bio i Divac, on nam je slao podršku kada je igrao u NBA ligi. 

Što se tiče priče o spornoj izjavi Slobodana Miloševića, morate pogledati cijeli intervju, da biste to shvatili. Optužiti mene da glorifikujem Miloševića, to je besmisleno, ja sam jedini koji se otvoreno borio protiv njega - kazao je Savo Milošević u "Centralnom dnevniku".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.