POZVAO 27 IGRAČA

Milošević danas okuplja "Zmajeve" na Ilidži

Prvi trening nogometaši BiH imat će danas u 18 sati

Nogometaši BiH su u dosadašnjih šest utakmica upisali samo dvije pobjede. Fena

FENA

9.10.2023

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovina, predvođena novim selektorom Savom Miloševićem, okupit će se danas na Ilidži gdje će početi pripreme za predstojeća dva susreta kvalifikacija za EP protiv Lihtenštajna i Portugala.

Bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro

Nogometaši BiH su u dosadašnjih šest utakmica upisali samo dvije pobjede i praktično su ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro. Stoga će Milošević, koji je već treći selektor BiH u ovom ciklusu kvalifikacija, prvenstveno imati zadatak da u preostala četiri susreta uigra i pripremi ekipu za susrete baraža u Ligi nacija kroz koje će BiH pokušati da izbori mjesto na smotri najboljih evropskih selekcija.

- Baraž utakmice su specifične. Baraž utakmice se igraju srcem, karakterom, borbom, spremnosti igrača da igraju 100 posto. To je ujedno i jedina razlika koju sam ja vidio između onih ekipa koje urade nešto, da li da osvoje trofej, da ostanu u ligi ili nešto. Ko je spreman da se žrtvuje, da pokaže više od protivnika, kvalitet tu malo manje odlučuje, on može da pomogne. One ekipe koje su spremne da daju više od realnog u datom momentu, one ekipe koje pokažu karakter, oni momci koji su spremni da žrtvuju sebe zarad druga na terenu, samo takvi mogu da iznesu ovo. Siguran sam da takvih ima, i to je tip utakmica koji nas čeka u baražu. U skladu sa tim treba da djelujemo. Vratiću se na kvalifikacije i možemo na njih gledati kao na pripremne utakmice, ali moje iskustvo koje imam u reprezentaciji jeste da reprezentacija nema čak ni prijateljske utakmice. Svaki odnos mora biti maksimalan - izjavio je selektor Milošević na zvaničnom predstavljanju.

Reprezentacija BiH pripremat će se u trening kampu FK Sarajevo na Butmiru do četvrtka kada je planiran let za Vaduz. Prvi trening nogometaši BiH imat će danas u 18 sati.

Susret s Lihtenštajnom 13. oktobra

Milošević je za ovaj ciklus pozvao 27 igrača, a na spisku su:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić;

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović;

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

Susret s Lihtenštajnom na rasporedu je 13. oktobra u Vaduzu, a s Portugalom tri dana kasnije u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.