ARENA ROĐENI

Bageri stižu u Vrapčiće: Velež će imati jedan od najljepših stadiona u BiH

Potpisan je ugovor o izgradnji južne tribine

Velež: Potpisan ugovor - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Anadolija

9.10.2023

Fudbalski klub Velež i Građevinsko preduzeće ”Amitea” potpisali su ugovor o izgradnji četvrte, jedine preostale - južne trbini na stadionu “Rođeni” u mostarskom naselju Vrapčići, javlja Anadolu.

U Veležovo ime potpisnik je predsjednik Senad Kevelj, dok je ugovor u ime ”Amitee” potpisao direktor Anel Husnić. Dolazak mašina i početak radova na stadionu očekuje se u narednim danima. Preostali su, kako je rečeno, tehnički detalji koji neće uticati na brzinu i kvalitet radova.

- Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i po maraka sa PDV-om, a važno je naglasiti i kako je zatvorena finansijska konstrukcija. 

Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Nova tribina će značiti novi ambijent i naš će, siguran sam, biti jedan od najljepših stadiona u državi. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku - rekao je predsjednik Veleža Senad Kevelj.

U skladu sa odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz budžeta, Fudbalski klub Velež ranije je raspisao konkurs za projekat izgradnje tribine, uz poziv zainteresovanim, a koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacione uslove, da dostave ponude.

- Za sedam dana smo ovdje s mašinama i krećemo sa radovima, koje želimo izvesti u najkraćem roku, najkvalitetnije - poručio je direktor Građevinskog preduzeža ”Amitea” Anel Husnić, dodajući i da ovo nije prva tribina koju gradi ovo preduzeće.

Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

U sklopu nove tribune će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Četvrta – preostala tribina će se uklopiti s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.