KVALIFIKACIJE ZA EP 2024.

"Zmajevi" se nadaju boljim rezultatima, vjeruju u pobjede protiv Lihtenštajna i Portugala

Reakcija igrača je pozitivna, imali smo trening regeneracije, još nismo počeli ozbiljnije, rekao je Jusufbegović

Sa današnje press konferencije. N/FSBiH

E. Ć.

10.10.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za predstojeće duele protiv Lihtenštajna i Portugala u kvalifikacijama za Euro 2024. godine.

Medijske aktivnosti su također nastavljene, a na Ilidži su danas izjave dali pomoćnik u stručnom štabu Nedim Jusufbegović i reprezentativci Adrian Leon Barišić i Luka Menalo.

Problemi s povredama

- Povrede će možda utjecati na neke taktičke zamisli, o tome će selektor najbolje. Spisak je dovoljno širok, igrači koji su tu spremni su i mislim da neće biti novih poziva.

Nakon treninga znat ćemo više oko taktike i sastava. Reakcija igrača je pozitivna, imali smo trening regeneracije, još nismo počeli ozbiljnije. Danas idemo jako, vodit ćemo računa da igrači uđu u utakmicu ozbiljno. Selektor radi svoj posao. Vjerujemo da ćemo dobiti Lihtenštajn. U svaku utakmicu moramo ući ozbiljno - rekao je Jusufbegović.

Povratak formacije

Nakon njega, medijima se obratio Luka Menalo koji je istakao kako mu je drago što se reprezentacija vraća u formaciju 4-2-3-1, što je selektor Savo Milošević najavio na svom predstavljanju.

- Takav je sistem reprezentacije, nemate puno vremena za treninge. Imamo većinom video analize, bila je ta nesreća što smo puno selektora promijenili. Ako nema rezultata možemo pričati šta hoćemo.

Menalo: Nesreća što smo puno selektora promijenili. N/FSBiH

Situacija u klubu nije najbolja što se mene tiče, ali ja sam takav, uvijek ću dati maksimum za Bosnu i Hercegovinu, kako god selektor odluči. Trebamo igrati i pozitivno protiv Portugala, ne najavljujem ja to da ćemo mi sad dobiti Portugal, ali moramo biti ozbiljni - istakao je Menalo.

Govorio je i Adrian Leon Barišić koji je ljetos prešao u redove slavnog švicarskog Bazela.

- Navikli smo na pritisak. Ja sebi postavim velika očekivanja, ako budem igrao dat ću sve od sebe. Fokusiran sam na fudbal i zadovoljan sam transferom u Basel, ne ide nam dobro rezultatski, ali svjesni smo svega.

Barišić: Gledamo šest bodova iz dvije utakmice. N/FSBiH

Selektor će postaviti ciljeve i spremni smo da svaki zadatak odradimo kako treba. Ako ste profesionalci, gledate onda šest bodova iz dvije utakmice - poručio je Barišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.