KVALIFIKACIJE

UEFA odgodila utakmicu između Kosova i Izraela

Fudbalski savez Kosova je na svojoj internet stranici saopćio da je UEFA utakmicu odgodila zbog dešavanja u Izraelu

Odgođena utakmica. wikmedia

Anadolija

12.10.2023

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odgodila je utakmicu između Kosova i Izraela, koja je trebala da se odigra 15. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prenosi Anadolija.

Prolongiran susret

Fudbalski savez Kosova (FSK) je na svojoj internet stranici saopćio da je UEFA utakmicu odgodila zbog dešavanja u Izraelu.

- Ova odluka UEFA-e je rezultat nedavno stvorene situacije u Izraelu, gdje je proglašeno ratno stanje, zbog čega izraelske vlasti trenutno ne dozvoljavaju nijednoj od sportskih ekipa da putuje u inozemstvo - navodi se u saopćenju Fudbalskog saveza Kosova.

Iz FSK-a navode da je UEFA najavila da će na vrijeme objaviti novi termin ove utakmice. UEFA je ranije, također, prolongirala susret između Izraela i Švajcarske za 15. novembar.

Igra protiv Andore

Inače, Kosovo večeras u gostima igra protiv Andore, utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. Kosovo je trenutno u grupi “I” pretposljednje s četiri boda, dva više od Andore koja se nalazi na šestom mjestu na tabeli. U grupi vodi Švajcarska sa 13 bodova, slijede Rumunija sa 12, Izrael sa 11 i Belorusija sa četiri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.