NAKON MEČA U ALKMARU

Poljaci objavili video nereda u Nizozemskoj: Snimljeno i hapšenje fudbalera iz Srbije

Situacija je bila eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba te jedan od trenera, koji su dobili udarce po licu i leđima

Snimak hapšenja Pankova. Screenshot / YouTube

E. Ć.

12.10.2023

Nizozemska policija prošle sedmice je privela dvije osobe nakon utakmice 2. kola Konferencijske lige između AZ-a i Legije u Alkmaru (1:0).

Poljski mediji su odmah objavili kako su uhapšena dva fudbalera Legije, Portugalac Žosue (Josue) i Srbin Radovan Pankov. Također, poljski mediji su naveli kako je policija udarila i predsjednika kluba iz Varšave Dariuša Mioduskija (Dariusz).

Policija je nakon nereda bila objavila da je dvoje uhapšenih osumnjičeno za krivično djelo napada, a istovremeno su poljski mediji pisali da je došlo do naguravanja i tučnjave s osiguranjem koje nije željelo pustiti ekipu sa stadiona. Navodno jer su navijači Legije u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Situacija je bila eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba te jedan od trenera, koji su dobili udarce po licu i leđima. 

Kako je sve izgledalo nakon ogleda u Konferencijskoj ligi objavila je Legia na svom YouTube kanalu. 

Poljaci tvrde da su Nizozemci pokazali ksenofobiju, agresivnost i diskrimanciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.