IGRA SE U ZENICI

Savez: Na utakmicu s Portugalom samo državna obilježja BiH, djeca mlađa od sedam godina ne mogu na tribine

Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala, naveli su

Navijači na meču s Lihtenštajnom. N. Šaljić

E. Ć.

12.10.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će dočekati Portugal u Zenici u okviru 8. kola kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Sve ulaznice za ovu utakmicu su rasprodate, a iz Fudbalskog saveza BiH su se oglasili na zvaničnoj stranici te svim navijačima i posjetiocima preporučili sljedeće:

– Zbog pojačanih sigurnosnih mjera koje će se poduzimati sa ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

– Kapije stadiona se otvaraju dva sata prije početka utakmice.

– Djeci mlađoj od sedam godina nije dozvoljen ulaz na stadion.

– Molimo posjetioce da ne dovode djecu na stadion jer zbog činjenice da je stadion rasprodat i mogućih gužvi na ulazu, ugrožavate njihovu sigurnost.

– Djeca starija od sedam godina moraju posjedovati ulaznicu.

– Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala.

– Molimo navijače da prate instrukcije zaštitara na stadionu, te da uz fer i korektno navijanje podrže našu reprezentaciju u ovoj utakmici.

Podsjetimo, BiH će prije Portugala igrati protiv Lihtenštajna. Taj duel se igra sutra od 20:45 sati, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.