BELGIJSKI ČAROBNJAK

Povreda koja je Edenu Azaru završila karijeru: Nakon ovoga više nikada nije bio isti

Zanimljivo, na njega je tada startovao njegov reprezentativni kolega

Azar: Povrede obilježile period u Realu. Diario AS

E. Ć.

12.10.2023

Eden Azar (Hazard, 32) je nedavno objavio kraj karijere. Ostat će upamćen kao jedan od najboljih belgijskih fudbalera u historiji.

Bio je Azar odličan u dresu Lila, što ga je preporučilo Čelziju u kojem je briljirao. Fantastično je igrao i u reprezentaciji Belgije, a onda je uslijedio transfer u Real Madrid, klub o kojem je sanjao.

Međutim, san se pretvorio u noćnu moru. Azarov četverogodišnji boravak u Madridu obilježile su brojne povrede, a kraj karijere dodatno je ubrzao njegov način života.

No, sve je moglo biti drugačije da je Azar imao i malo sreće. Povreda koja je "završila" njegovu karijeru se dogodila na meču Lige prvaka protiv PSG-a.

Zanimljivo, na njega je tada startovao njegov reprezentativni kolega Tomas Munije (Thomas Meunier). Prekršaj je izgledao bezazleno, no od tog trenutka za Azara više ništa nije bilo isto.

Često se povrijeđivao i na kraju završio karijeru sa svega 32 godine i 70-ak utakmica za Real koji ga je platio masnih 115 miliona eura.

- Stvarno mi je žao što sam povrijedio Azara. Pokušao sam ga lično kontaktirati nakon utakmice, ali nisam uspio doći do njega. Ako postoji jedan igrač kojeg nisam želio povrijediti, to je Azar - rekao je Munije nakon utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.