BLAMAŽA ORLIĆA

Voditeljica u udarnim vijestima nije htjela reći da je Srbija izgubila sa 9:1

Ona je istakla da je Srbija povela, a potom je nabrajala strijelce za Englesku, ostavivši gledatelje zbunjene i uskraćene za informaciju o rezultatu

Debakl Srbije kod Engleza. Screenshot

E. Ć.

13.10.2023

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je povela protiv vršnjaka Engleske u Notingemu, a onda doživjela najveću blamažu u historiji te zemlje, izgubivši sa 9:1.

Većina srbijanskih medija osula je paljbu po igračima i stručnom štabu. Međutim, u programu Arena Sporta rezultat susreta nije objavljen, objavio je "Direktno.rs".

- Arena sport u svojim udarnim vijestima, u četvrtak navečer, "zaboravila" je da istakne da je Srbija u Notingemu, u kvalifiikacijama za Evropsko prvenstvo, primila čak devet golova.

Voditeljica je istakla da je Srbija povela, a potom je nabrajala strijelce za Englesku, ostavivši gledatelje zbunjene i uskraćene za informaciju o konačnom rezultatu - navodi "Direktno.rs".

Kako je to izgledalo pogledajte na ovom LINKU.

Inače, Engleska je bila favorit, a Srbija je povela u 27. minuti preko Vladimira Lučića. Englezi su poravnali u 38. preko Džejdena Filodžena (Filogen) koji je najavio rapsodiju svoje ekipe.

Engleska do odmora postiže još dva gola preko Liama Delapa u 42. i Harvija Eliota (Harvey Elliott) u 45+7.

Nordi Madueke je u 53. povisio na 4:1, a šest minuta kasnije pogodio i za 5:1. Filodžen je svoj drugi gol dao u 63. minuti, a do kraja susreta autogol je dao Luka Subotić u 87., a mrežu Srbije tresli su još Džonatan Rov (Jonathan Rowe) u 89. i Eliot u 91. minuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.