SANDRO TONALI

Zvijezdi Njukasla od 60 miliona eura teško pao skandal: U suzama obećava da se više nikad neće kladiti

Fudbalerima je zabranjeno klađenje na utakmice pod okriljem FIFA-e i UEFA-e

Tonali: Osumnjičen za klađenje. AP

N. H.

14.10.2023

Italijanski fudbaler Sandro Tonali, koji je ovog ljeta dres Milana zamijenio Njukaslovim, nalazi se pod istragom zbog sumnje da se kladio na utakmice.

Talentiranom 23-godišnjaku prijeti kazna ukoliko se istragom dokaže njegova krivica. Prema pisanju italijanskog „Corriere dello Sport“ Tonali se osjeća veoma loše i bori se sa depresijom.

- Tonali je svjestan pogreške i želi liječiti svoju ovisnost o kocki tako što će ići na terapije. Tonali se rasplakao pred svojim najbližima i itekako je svjestan pogreške. Namjerava poslušati savjete svojih najbližih i krenuti s procesom oporavka pod paskom stručnjaka – piše Corriere dello Sport.

Skandal s klađenjem potresao je Italiju, a otkrio ga je popularni paparaco Fabricio Korona. 

Osim Tonalija upleteno je još mnogo zvijezda, a među njima se nalazi i Nikolo Zaniolo, 24-godišnjem fudbaleru Aston Vile, koji se za vrijeme igranja za Romu, navodno, jednom kladio i na utakmicu svog kluba koju je odgledao s klupe.

Inače, fudbalerima je zabranjeno klađenje na utakmice pod okriljem FIFA-e i UEFA-e. Ukoliko se dokaže njihova krivica prijete im kazne u najboljem slučaju novčana do 25.000 eura, a u najgorem zabrana igranja do tri godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.