EGIPATSKA ZVIJEZDA

Salah pozvao na podršku Gazi: Ovo se mora zaustaviti

Pozivam sve svjetske lidere da se okupe kako bi spriječili dalje ubijanje nevinih duša. Čovječanstvo mora pobijediti, rekao je Salah

Salah: Ljudima Gaze je potrebna pomoć. AP Photo/Rui Vieira

Anadolija

18.10.2023

Mohamed Salah, fudbaler reprezentacije Egipta i engleskog Liverpoola, pozvao je na podršku narodu Gaze.

Podijelio je video na svojim nalozima na društvenim mrežama, navodeći da nije lako pričati u ovakvim vremenima.

- Toliko je brutalnosti i srceparajućeg nasilja. Jako je loše svjedočiti tenzijama prošle sedmice. Svi životi su sveti i mora se zaštititi. Ovo se mora zaustaviti. Porodice su odvojene jedna od druge. Mora se dozvoliti da u Gazu dođe humanitarna pomoć. Ljudi tamo su u veoma lošem stanju - kazao je Salah.

Obraćajući se svjetskim liderima, 31-godišnji fudbaler je rekao: 

- Scene u bolnici su bile veoma zastrašujuće. Ljudima Gaze je potrebna voda, hrana i medicinska podrška. Pozivam sve svjetske lidere da se okupe kako bi spriječili daljnja ubistva nevinih ljudi. Čovječanstvo mora pobijediti - reako je Salah. 

Rami en-Nazar, izvršni direktor egipatskog Crvenog polumjeseca, koji se bavi pomoći Pojasu Gaze, naveo je ranije kako je Salah pomogao Palestince.

- Muhammad Salah je donirao sredstva palestinskom narod - rekao je Nazar, dodavši da ovo nije čudna situacija za Salaha i da mu nije prvi put da to radi unutar ili izvan Egipta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.