HRVATSKI AS

Modrić u januaru napušta Real: Za njega se interesuje evropski velikan

Luka je razočaran statusom kod italijanskog stručnjaka Karla Anćelotija jer je većinu utakmica počeo sa klupe

Modrić: U potrazi za takmičarskim ritmom. Twitter

N. H.

20.10.2023

Luka Modrić trenutno ne uživa veliku minutažu u utakmicama madridskog Reala, ali čini se da je sjajni veznjak uspio naći rješenje svojih problema.

Naime, Mančester junajted razmišlja o dovođenju Modrića, tvrdi španski novinar Eduardo Inda.

Junajted ove sezone igra ispod očekivanja, pošto se nalaze tek na 10. mjestu Premijer lige sa 12 osvojenih bodova u osam utakmica, dok su u Ligi prvaka poraženi od Bajern Minhena i Galatasaraja.

- Modrić još ne zna gdje će završiti sezonu. Postoje klubovi koji se raspituju za njega, a jedan od njih je Mančester junajted. Jedini problem je što je Junajted zadnji u svojoj grpi u Ligi prvaka i vjerojatno nakon Božića neće više biti u tom takmičenju – rekao je Inda, urednik OKDiarija, pa nastavio:

- Modrić želi igrati i žali se da nema takmičarskog ritma. Junajted zna da Modrić nije sretan u Realu i raspituje se kako ga mogu dovesti u januaru.

Kapiten hrvatske reprezentacije je prije početka ove sezone produžio ugovor sa Realom na još godinu dana, odbivši ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 400 miliona eura, ali je razočaran statusom kod italijanskog stručnjaka Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) jer je većinu utakmica počeo na klupi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.