NAKON SAOBRAĆAJNE NESREĆE

Zvijezda Liverpula "prevarila smrt": Bilo je zastrašujuće, neko je mogao poginuti

Uzrok nesreće je bila oluja Babet, a engleski reprezentativac, koji se vozio u svom Range Roveru, sudario se sa BMW-om X5 u po opasnom vjetru

Aleksander-Arnold: Prošao nepovrijeđen. Twitter

N. H.

21.10.2023

Trent Aleksander-Arnold (Alexander), zvijezda Liverpula, navodno je „prevario smrt“ nakon što je prošao nepovrijeđen iz potencijalno zastrašujuće saobraćajne nesreće.

Uzrok nesreće je bila oluja Babet, a engleski reprezentativac, koji se vozio u svom Range Roveru, sudario se sa BMW-om X5 u petak po opasnom vjetru.

Prema pisanju „The Suna“, 25-godišnjak se vozio mokrom cestom u Češajeru, kada je kao posljedica oluje isčupan električni stub dug 12 metara. Navodi se da je Arnold u tom momentu skrenuo i zakočio, dok je stub udario u automobil ispred njega.

Englez je bio nemoćan u toj situaciji i nije uspio izbjeći sudar sa nadolazećim vozilom. Srećom, obojica su izbjegla ozbiljne povrede, a Aleksander-Arnold je ostao potresen incidentom

- Vjetar je bio toliko jak da je iznenada počupao stup. Bilo je stvarno zastrašujuće. Pravo je čudo da niko nije povrijeđen. Neko je lako mogao poginuti – rekao je izvor s mjesta nesreće za „The Sun“, dodavši:

- Kakve su šanse da se to dogodi? Aleksander-Arnold se sigurno osjeća kao da je prevario smrt. Par sekundi kasnije i moglo je proći kroz njegovo vjetrobransko staklo.

Neovisno o nesreći, engleski desni bek bi trebao biti u konkurenciji za današnji derbi u kojem Liverpul na Anfieldu igra protiv Evertona s početkom u 13:30 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.