DIJAMANT U CENTRU PAŽNJE

Legenda Fenerbahčea kritikuje Kartala: "Nemoj to da radiš Edinu Džeki"

Siguran sam da je i Edin pomislio da je mogao dati još neki gol da ga trener nije izveo iz igre, rekao je Dilmen

Džeko: Briljira u vrhu napada Fenera. Twitter

E. Ć.

23.10.2023

Fenerbahče melje sve pred sobom, a u vrhu navale turskog velikana briljira kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Džeko je u jučerašnjoj pobjedi Fenerbahčea nad Hatajsporom (4:2) u 9. kolu turskog prvenstva postigao gol za 3:0. Bio je to njegov deveti pogodak u plavo-žutom dresu, a sedmi ligaški.

Edin je odigrao još jednu dobru utakmicu, a onda je zamijenjen u 73. minuti. Bio je to potez trenera Fenera Ismaila Kartala koji tako odmara Džeku kada je utakmica riješena.

Jasno je da Džeko s 37 godina ne može igrati svaku utakmicu svih 90 minuta, ali se potezi Kartala nisu svidjeli svima. 

Ridvan Dilmen, bivši fudbaler i trener Fenerbahčea, kritikovao je Kartala zbog tog poteza.

- Izvodiš Edina Džeku iz igre već na sedam utakmica, iako on igra odlično. Nemoj to da mu radite, nemoj Džeku izvoditi. On je u sjajnoj formi i te stvari nisu dobre za motivaciju.

Niko ne govori da moraju baš svi igrači igrati jer neki i nisu u formi, a uvode se umjesto Džeke. Nemojte Džeku izvoditi iz igre u 60. ili 70. minuti - rekao je Dilmen.

Dilmen je rekao da Džeko želi biti najbolji strijelac turskog prvenstva.

- Siguran sam da je i Edin pomislio da je mogao dati još neki gol da ga trener nije izveo iz igre. To ne smiju da mu rade - poručio je Dilmen.

Inače, Ridvan Dilmen je nastupao za Fener od 1987. do 1994. godine, a u tom periodu je odigrao 108 utakmica i postigao 32 gola. Kratko je bio i trener kluba (1999.-2000.).

Što se Džeke tiče, on je treći strijelac turskog prvenstva. Ispred njega su Galatin Mauro Ikardi (Icardi) sa deset golova i napadač Kajserispora Mame Tijam (Thiam) koji je dao osam pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.