NAKON UTAKMICE

Različita raspoloženja trenera Tuzla Cityja i Veleža, Klafurić: Umjesto da vodimo 0:2 ili 0:3, mi smo primili gol

Ne opravdavam svoje igrače, mi to moramo popraviti. Morali smo bolje, rekao je Klafurić

Osmanhodžić i Klafurić: Različito raspoloženje. A. Bešić

E. Ć.

23.10.2023

Fudbaleri Tuzla Cityja i Veleža podijelili su bodove u posljednjem susretu 11. kola Premijer lige BiH, odigravši na Tušnju 1:1.

Tuzlaci su poveli golom Alena Mašovića u 18. minuti, a bod Veležu donio je Nermin Haskić u 74. minuti. Imali su "Rođeni" šansi i da dođu do punog plijena, ali na kraju iz Tuzle nose samo bod.

Komentar na utakmicu dali su treneri obje ekipe Adnan Osmanhodžić i Dean Klafurić.

- Kako se utakmica odvijala možemo biti zadovoljni bodom. Loše smo ušli, pokušavali smo presingom, ali kvalitet igrača Veleža je dolazio do izražaja i stvorili su nam prilike. Kasnije smo se spustilu u niski blok i dali smo gol.

Kasnije je bilo i prinudnih izmjena, sve u svemu čestitam mojim igračima i igračima Veleža, gosti su pokazali da su jedna od najboljih ekipa u prvenstvu - rekao je Osmanhodžić.

S druge strane, trener Veleža nije bio zadovoljan jer je njegov tim trebao pobijediti. 

- Imali smo tri velike šanse i umjesto da vodimo većom razlikom mi smo primili gol i to je uticalo psihološki na tok utakmice.

Ne opravdavam svoje igrače, mi to moramo popraviti. Imali smo prinudnu izmjenu kod Halilovića i to nas je poremetilo jer smo mijenjali sistem igre.

U drugom poluvremenu smo jurili rezultat, ali u ovakvoj utakmici kada gubiš dugo vremena i ne zabiješ gol, moraš biti sretan što nisi izgubio. Morali smo bolje - kazao je Klafurić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.