OZVANIČENA SARADNJA

Bivši reprezentativac BiH postao novi trener Čelika

Svoju trenersku karijeru započeo je prije tri godine u Zvijezdi iz Gradačca da bi nakon toga vodio HNK Orašje, BFK Simm Bau i Marsoniju iz Hrvatske

Damjanović: Naslijedio Duvnjaka. NK Čelik

E. Ć.

23.10.2023

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Damjanović postao je novi trener Čelika.

Damjanović je na klupi Zeničana zamijenio Armina Duvnjaka nakon serije loših rezultata crveno-crnih.

- U prostorijama stadiona danas je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Damjanović potpisao ugovor s našim klubom i tako zvanično postao novi šef stručnog štaba Čelika.

Dario Damjanović rođen je 23. jula 1981. godine u Gradačcu. U svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za brojne klubove a izdvojit ćemo splitski Hajduk, Luch Vladivostkom, Kaiserslautern, Čelik, Novi Pazar, Pegasus, OFK Beograd, te u zalasku karijere za više klubova u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine.

Svoju trenersku karijeru započeo je prije tri godine u Zvijezdi iz Gradačca da bi nakon toga vodio HNK Orašje, BFK Simm Bau i Marsoniju iz Hrvatske.

Ovu priliku iskorištavamo da Dariju čestitamo i poželimo mu puno sreće i uspjeha u vođenju prvog tima našeg kluba - saopšteno je iz Čelika.

Podsjetimo, Dario Damjanović je odigrao 17 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i postigao je dva gola, oba u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije (2:2) 26. marta 2008. godine.

Zanimljivo da je to bila jedna od dvije utakmice u prvom mandatu tadašnjeg selektora Mehe Kodre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.