POJAVIO SE I SNIMAK

Stravično / Engleski fudbaler brutalno napao djevojku, ona skočila sa balkona da bi se spasila

Nekadašnji igrač Derbi Kauntija i Birmingema je iskalio bijes na svoju djevojku nakon što je ona razgovarala s izbacivačem u noćnom klubu

Snimak napada s nadzornih kamera. Screenshot / Daily Mail

E. Ć.

23.10.2023

Engleski fudbaler Šakil Mekdonald (Shaquille McDonald) osuđen je prošle sedmice na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog brutalnog napada na svoju djevojku Ejmi Bekli (Amy Beckley).

Mekdonald joj je nanio teške tjelesne povrede, a jezivi snimak napada objavio je britanski "Daily Mail".

On je rekao svojoj djevojci "uspavat ću te" dok je bjesnio u ljubomori u centru Birmingema u martu ove godine, prenosi Daily Mail.

Nekadašnji fudbaler Derbi Kauntija i Birmingema je iskalio bijes na svoju djevojku nakon što je ona razgovarala s izbacivačem u noćnom klubu. Također je ugrizao za lice i ošamario na putu do njene kuće.

Napad se nastavio kad su stigli do njenog stana. Mekdonald je zgrabio 29-godišnjakinju za grlo i ostavio je toliko uplašenu da je skočila s balkona visokog skoro pet metara na gornjem spratu kako bi mu pobjegla, slomivši pritom obje ruke.

Bekli je na sudu rekla da je izlazila s njim tek šest sedmica. Za to vrijeme je, kako kaže, bila "bombardirana ljubavlju, obasuta darovima i nježnošću".

No, kada su 3. marta ove godine otišli u noćni izlazak u Arkadianu, sve se promijenilo.

Ljubomorni Mekdonald oteo joj je telefon i ključeve nazivajući je "lažljivicom i kur*om". Potom je naručio taksi da odu kući dok je njegova partnerica bila u suzama. Kad je natjerao da uđe u taksi grizao je, grebao i šamarao.

Kad su stigli kući u ranim jutarnjim satima, napad je eskalirao. Snimci sigurnosnmih kamera pokazuju trenutak u kojem je Mekdonald nasrnuo na nju.

- Potom je izašao i zgrabio moj telefon, uhvatio me za vrat i odvukao u stan. Razbio mi je glavu o betonski zid. Tada sam pala na pod. Govorio mi je da će me uspavati, da mu ništa ne mogu napraviti - kazala je Bekli.

Ispričala je kako je uspjela osloboditi se, a onda je skočila sa balkona. Njen pad zaustavio je jedan od balkona ispod. Pomogao joj je komšija koji je bio vani i pušio cigaretu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.