PROMJENE NA POLJUDU

Hajduk smijenio Leku i donio (ne)očekivanu odluku: Stiže bivši igrač Širokog i Zrinjskog

Zajedno sa Lekom Hajduk napušta i bivši bh. reprezentativac Adnan Čustović

Leko: Presudio mu poraz od Osijeka. HNK Hajduk Split

E. Ć.

23.10.2023

Hajduk je smijenio Ivana Leku, a kap koja je prelila čašu bio je jučerašnji poraz od Osijeka na Poljudu (2:0).

Nasljednik Leke je ujedno i njegov prethodnik Mislav Karoglan, koji je u prošlosti igrao za Zrinjski i Široki Brijeg. Zajedno sa Lekom Hajduk napušta i bivši bh. reprezentativac Adnan Čustović.

- Ivan Leko od danas više nije trener prve ekipe HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid saradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Mathijas de Baerdemaeker.

Treneru Leki se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji, uspjesima koje je ostvario te mu kao klub želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere - saopćio je Hajduk.

Karoglan se na klupu Splićana vraća nakon deset mjeseci. On je rođen u Splitu 1982. godine, a karijeru je započeo u Posušju.

Igrao je za Kamen Ingrad, Rijeku, slovačku Žilinu, izraelski Hapoel Nazarethu, Široki Brijeg i Zrinjski, nakon čega je otišao u daleki Singapur.

S trenerskim zanatom počeo je 2016. na klupi Kroatije iz Zmijavca u kojoj je završio igračku karijeru.

U Hajduk je stigao 2019. godine, kada se pridružio omladinskoj školi na poziv njenog tadašnjeg voditelja Krešimira Gojuna. Prvoj ekipi pridružio se na ljeto pretprošle godine. Najprije je bio pomoćnik u stručnom štabu Jensa Gustafsona, a zatim je istu dužnost obnašao pod Valdasom Dambrauskasom.

Kada je Litvanac u septembru dobio otkaz, Karoglan je preuzeo ekipu i bio neporažen na 12 utakmica - osam pobjeda i četiri remija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.