DŽERMEJN PENANT

Bio milioner i u vezi s erotskim modelom: Sada se valja u blatu

Luksuzan život ga je došao glave, a Penant je istakao da je tokom karijere izgubio više od 10 miliona funti

Penant i njegova bivša Alis Gudvin. Instagram

N. H.

24.10.2023

Nekadašnji fudbaler Arsenal i Liverpula Džermejn Penant (Jermaine) ponovo je dospio u žižu britanske javnosti, ali za razliku od prethodnih puta, ovaj put nije učinio ništa loše.

Penant je jedan od takmičara koji će se pojaviti u tamošnjem rijalitiju „Celebrity SAS: Who Dares Wins“, gdje učesnici moraju proći obuku SAS specijalaca.

To i nije neko iznenađenje, pošto je Penant ne tako davno proglasio bankrot prema nalogu suda.

Luksuzan život ga je došao glave, a Penant je istakao da je tokom karijere izgubio više od 10 miliona funti, opisavši sebe kao „finansijski nepismenog“.

- Iskreno rečeno, mogao sam biti milijarder i opet bih sve sj**ao. Napravio sam toliko grešaka, ali nisam znao kako da se nosim sa tim stvarima - poručio je Penant koji je iza sebe imao burnu prošlost sa ženama, pogotovo modelom za odrasle Alis Gudvin (Alice Goodwin) s kojim ima sina.

Ovaj 39-godišnji fudbaler priznao je da mu je dijagnostifikovan poremećaj pažnje, hiperaktivnost i PTSP povezan s traumom iz djetinjstva.

Toliko je bio loše da je zaboravio da posjeduje kuću, nakon što je iz Liverpula otišao u Saragosu.

Kupio je kuću sa šest spavaćih soba za 1,2 miliona funti, a kada se preselio u Španiju ostavio ju je praznu, iako je plaćao hipoteku. Kasnije se u nju uselila narko-banda koja je izazvala požar.

Penant sada radi kao fudbalski ekspert i živi s novom devojkom..

Priznao je da je poslije razvoda izgubio tri kuće, kao i da je tokom braka s Alis Gudvin posjedovao Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, Porsche i nekoliko Range Rovera. Također, ljetovao je na Maldivima, Bahamima, Sejšelima, Dubaiju...

Ostat će upamćen i kao prvi fudbaler u Premijer ligi Engleske koji je sa elektronskom nanogicom igrao fudbal, jer je 2005. godine morao odležati tri mjeseca u zatvoru.

Ono po čemu je daleko najpoznatiji u posljednjim godinama jeste veza s erotskim modelom s kojom je čak snimao seks i naplaćivao šest funti za jedan minut gledanja.

Također, šokirao je dijelovima autobiografije u kojoj je do detalja opisivao šta su on i njegovi saigrači radili s djevojkama.

- Mi smo to zvali Monopol. Dijelili smo djevojke kao da su naše vlasništvo. Ako sam ja imao seks a nekom djevojkom, a zatim neko od mojih saigrača, morali su plaćati rentanje. Sve je zavisilo od toga koliko su bile atraktivne. Ako su bile top klasa, onda su mi davali 100 funti. Za one loše dobijao sam samo 14 funti – kazao je Penant. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.