ITALIJANSKI FUDBALER

Tonali priznao da se kladio na utakmice, sad je poznato i kakvu će kaznu dobiti

Tonali je sarađivao s vlastima i zatražio pomoć za odvikavanje od ovisnosti o klađenju, pa će, vjerovatno, dobiti manju kaznu od prvobitno očekivane

Tonali: Nije osumnjičen za namještanje utakmica. AP

E. Ć.

24.10.2023

Italijanski reprezentativac i zvijezda Njukasla Sandro Tonali blizu je postizanja dogovora s tužiocem Fudbalskog saveza Italije zbog optužbi o nedozvoljenom klađenju.

Tonali je zadužio svoje advokate za pregovore, a italijanska "La Gazzetta dello Sport" je objavila kakvu kaznu bi on mogao dobiti. 

Igrač je priznao da se kladio na utakmice Milana i Breše dok je bio pod ugovorom s ta dva kluba. Međutim, nije osumnjičen za namještanje, jer se uvijek kladio na pobjede tih ekipa.

Ugledna "La Gazzetta dello Sport" piše kako će Tonali, vjerovatno, biti suspendiran na godinu, iako mu je prijetilo i više od tri godine odmora od fudbala.

Međutim, Tonali je sarađivao s vlastima i zatražio pomoć za odvikavanje od ovisnosti o klađenju, pa će, vjerovatno, dobiti manju kaznu.

O detaljima se još pregovara, a konačna odluka mogla bi biti poznata prije sutrašnje utakmice Njukasla i Borusije Dortmund u okviru 3. kola Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.