REVANŠ SE IGRA NA KOŠEVU

Juniori Sarajeva sutra igraju Ligu prvaka, Uščuplić: Volio bih pun stadion, da naši momci to osjete

Ja im ne pravim nikakav pritisak i želim im da uživaju i u ovoj utakmici, poručio je Uščuplić

Sa današnje press konferencije. FK Sarajevo

E. Ć.

24.10.2023

Juniori Sarajeva sutra igraju revanš utakmicu 1. kola Omladinske Lige prvaka protiv ukrajinskog Ruha, a tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se obratili trener Dženan Uščuplić i kapiten tima Bakir Nurković.

Uščuplić je prvo čestitao rođendan Sarajevu, a potom se osvrnuo na sutrašnji susret.

Dobro raspoloženje

- Čestitam prije svega klubu rođendan. Što se tiče utakmice, definitivno je dočekujemo u dobrom raspoloženju, kroz prvenstvo stvarno igramo dobro. I prije prve utakmice (1:1) sam rekao da momci prije svega treba da uživaju i stojim iza toga. 

Ukrajinska ekipa je izuzetno kvalitetna, dosta agresivna, imaju par dobrih pojedinaca koji mogu da riješe utakmicu.

Ono što je pozitivno je da smo ih upoznali. Ali, kako smo i mi njih i oni su nas. Znamo njihove karakteristike i spremali smo se da odgovorimo na tu njihovu agresivnost i da probamo kroz miran pas da ih stavimo pod kontrolu i da prilike koje se budu otvarale riješimo u našu korist - rekao je Uščuplić.

On će moći računati na trojicu starijih igrača, Enedina Mulalića, Muhameda Buljubašića i Harisa Ališaha. Pozvao je Uščuplić i sve navijače Sarajeva da dođu sutra na Koševo.

- Ja bih iskreno volio da bude pun stadion, ako je to moguće, da i ovi momci osjete kako je igrati pred našim navijačima. I ovom prilikom bi ih pozvao da dođu, jer su ovi momci to zaslužili svojim radom i zalaganjem. Ja im ne pravim nikakav pritisak i želim im da uživaju i u ovoj utakmici - zaključio je Uščuplić.

Velika čast

Prisutnim medijima obratio se i kapiten juniorskog tima Bakir Nurković.

- Iskoristio bih i ja priliku da čestitam rođendan našem klubu. Ovo je velika čast za mene što sam prvi put danas na press-konferenciji. Što se tiče same utakmice, odigrali smo prvu utakmicu jako dobro, s obzirom na to da smo debitanti u Ligi prvaka. Ostvarili smo dobar rezultat pred revanš.

Vidjeli smo njihove i dobre i loše stvari, upoznati smo sa svima tim i lakše će nam biti svima da probamo to riješiti na najbolji način i da pred našim navijačima koje pozivam da sutra dođu u što većem broju i podrže nas, kako bismo svi zajedno slavili pobjedu - rekao je Nurković.

Utakmica se igra sutra od 16 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.