LIGA PRVAKA

Bajern preživio pakao Istanbula za nastavak nestvarnog niza, Dedić i društvo izgubili na Meaci

Bavarci su u nizu od čak 37 utakmica bez poraza u najjačem evropskom takmičenju

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

24.10.2023

U sjajnoj utakmici na RAMS Parku u Istanbulu Bajern je sa 3:1 pobijedio Galatasaraj u okviru 3. kola Lige prvaka.

Golijadu je najavio Kingsli Koman (Kingsley Coman) kada je pogodio na asistenciju Leroja Sanea (Leroy). Nakon toga je Galatasaraj mnogo bolje zaigrao.

Nakon nekoliko propuštenih prilika izjednačenje je donio Mauro Ikardi (Icardi) koji je u 30. minuti matirao Svena Ulriha (Ulreich) i to panenkom. 

Galata je imala još nekoliko šansi, ali kako to obično bude - ako ne iskoristite prilike stigne kazna. Hari Kejn (Harry Kane) je u 73. minuti donio novo vodstvo Bajernu, a pitanje pobjednika riješio je Džamal Musijala (Jamal) šest minuta kasnije.

Bajern je tako preživio pakao Istanbula i nastavio sa nevjerovatnim nizom. Bavarci su nanizali čak 37 utakmica bez poraza u najjačem evropskom takmičenju, a ovo im je bio i 16. trijumf zaredom u grupnoj fazi Lige prvaka.

Također, Bajern je postao prvi tim u historiji Lige prvaka koji je nanizao osam pobjeda na gostovanjima.

U terminu od 18:45 odigran je još jedan meč današnjeg programa u kojem je Inter pobijedio Salzburg našeg Amara Dedića sa 2:1.

"Nerazuri" su poveli preko Aleksisa Sančeza (Alexis Sanchez) u 19. minuti. Salzburg je do poravnanja došao u 57. minuti preko Gluka (Gloukh), a konačni rezultat postavio je Hakan Čalhanolu (Calhanoglu) koji je bio siguran izvođač najstrožije kazne u 64. minuti.

Dedić nije ispratio Sančeza kod prvog gola Intera, a nakon toga je bh. reprezentativac i kapiten austrijskog prvaka zaigrao mnogo bolje i pružio jako dobru partiju. Odigrao je svih 90 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.