TRANSFER NA KRAJU PROPAO

Želi Srbiju ispred BiH, a sad otkrio da je bio na pragu evropskog velikana: Koferi su bili spremni

Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i nevjerovatan je osjećaj spoznaja da sam bio blizu tako velikog kluba, kazao je Kovačević

Kovačević: Ostao na golu Rakova. Twitter

E. Ć.

26.10.2023

Nekadašnji golman Sarajeva Vladan Kovačević u razgovoru za poljski Kanal Sportowy otkrio je da je bio blizu transfera u slavnu Benfiku.

Kovačević je briljirao prošle sezone u Rakovu s kojim je osvojio titulu prvaka Poljske zbog čega je ljetos bio interesantan brojnim klubovima.

- Transfer u Benfiku bio je blizu, razgovarao sam sa ljudima iz kluba i nevjerovatan je osjećaj spoznaja da sam bio blizu tako velikog kluba, ali na kraju transfer se nije realizovao. 

Ne mogu da kažem šta se tačno desilo, ali bio sam jako blizu. Glava je već bila u Lisabonu, koferi spakovani, ali do transfera nije došlo - rekao je Kovačević.

Ljetos se spominjao interes i Bajer Leverkuzena za Kovačevića. Navodno su "Apotekari" nudili oko sedam miliona eura Rakovu, a transferu su se nadali i u FK Sarajevo, jer bi im pripalo 15-20 posto od tog transfera, odnosno između 1 i 1,4 miliona eura.

Podsjetimo, Vladan Kovačević je bio mladi reprezentativac BiH, ali je onda odlučio promijeniti reprezentaciju. Odabrao je Srbiju, ali nije nastupio za "Orlove" uprkos pozivu Dragana Stojkovića Piksija zbog administrativnih problema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.