SERIE A

Lukakua očekuje paklen doček: Ovakav tretman imao je Ronaldo 2007., meč bi mogao biti prekinut

Belgijanac će predvoditi Romu na Meaci protiv Intera gdje ga čeka 50.000 ljutih navijača "Nerazura"

Lukaku: Nije više omiljen kod interista. Twitter

E. Ć.

27.10.2023

Inter i Roma će odmjeriti snage u nedjelju u okviru 10. kola italijanske Serie A, a veliki duel obilježit će povratak Romelua Lukakua na Đuzepe Meacu.

Lukaku je prošle sezone igrao za Inter. "Nerazuri" su ga željeli ponovo u timu, trebali su ga otkupiti od Čelzija, ali su onda saznali da je Belgijanac tajno pregovarao sa Juventusom, pa mu je sve propalo.

Bio je "na ledu", nisu ga htjeli u Juventusu, Čelziju, a na kraju se javio Žoze Murinjo (Jose Mourinho) i doveo ga u Romu.

Sada Lukaku mora na Meacu gdje će ga čekati ljutiti navijači Intera, a italijanski mediji objavili su da će Curva Nord, kako se zove najvatrenija grupa navijača "Nerazura", podijeliti 50.000 zviždaljki.

- Dan 29. oktobra trebali bismo zaokružiti crvenom bojom u kalendarima tako da budemo spremni da on čuje koliko nam se gadi jer nam je okrenuo leđa na najsramotniji mogući način. 

Pokazao je da je mali čovjek, treba se znati ponašati i držati do svoje riječi. Branili smo te mačevima, a ti si nam uzvratio okretanjem leđa.

Prije utakmice protiv Rome Curva Nord će podijeliti 50.000 zviždaljki koje će se koristiti svaki put kad loptu dodirne onaj koji je izdao dres. Pokažimo kako se treba ponašati prema onome tko se pokazao nedostojnim našeg dresa - naveli su najvatreniji navijači.

"La Gazzetta dello Sport" navodi da će navijači Intera stvarati buku svaki put kad Lukaku bude u posjedu lopte. To će biti isti tretman koji je imao Brazilac Ronaldo Nazario de Lima 2007. godine.

Podsjetimo, Ronaldo je od 1997. do 2002. igrao za Inter, a onda je 2007. nastupao za Milan. Čuveni Brazilac je čak tada i dao gol za Milan.

Inače, italijanski mediji navode da bi glavni sudija Fabio Mareska (Maresca) mogao prekinuti utakmicu ukoliko buka na Meaci bude prevelika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.