OTIMAJU SE ZA NJEGA

Arsenal pripremio 5 miliona eura za 16-godišnjeg Hrvata

Njegova će reputacija samo rasti - objavio je Daily Mail

Dino Klapija. Instagram

D. H.

28.10.2023

Za talentiranog 16-godišnjeg Hrvata Dinu Klapiju interesuju se Čelzi, Mančester Juanjter, Borusija Dortmund, RB Leipzig, a Daily Mail sada prenosi kako se u igru uključio i Arsenal.

Rođen u Americi

Veznjak rođen u Americi, koji je već nastupio za U17 reprezentaciju Hrvatske, trenutno igra za seniore Kustošije za koje je nastupio u šest utakmica u 2. HNL, a također je i član juniorske ekipe koja igra u juniorskom SuperSport HNL-u.

Daily Mail dodaje kako su skauti Mikela Artete gledali njegove posljednje tri utakmice, a opisali su ga kao snažnog, brzog igrača koji dobro igra s obje noge i vrlo je opasan iz prekida. Vjeruju da će njegova reputacija samo rasti.

Teško će ga biti zadržati

Igračev agent Endi (Andy) Bara ranije nam je u razgovoru rekao da će ga biti teško zadržati cijelu sezonu u klubu, iako bi on osobno volio da Dino (Klapija) ostane do zime, ali za novog bisera u svojim redovima neće slušati ponude koje iznose manje od 5 miliona eura uz dodatne bonuse. Sličan iznos (pet miliona funti) spominje i Daily Mail.

Nakon što je na ljeto senegalski defanzivac Mikajil Faje (Mikayil Faye) (19) u rekordnom transferu prešao u Barcelonu (4,4 miliona eura uz 20% idućeg transfera i raznih bonusa koji mogu doseći cifru od 12 miliona), Kustošija je samo dodatno ojačala reputaciju kluba koji izvozi talente kao što je to bilo ranije u njenoj povijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.