SJAJNI VEZNJAK

Gvardiola o svom miljeniku: "Vozi normalan auto, nije tetoviran i ubija na Old Trafordu, obožavam ga!"

Iako je Erling Haland donio pobjedu svojom sjajnom partijom, čak se i on naklonio svom saigraču

Gvardiola: Iznimno poštovanje za Silvu. Screenshot/Twitter

N. H.

30.10.2023

Nakon mančesterskog derbija mnogi slave Erlinga Halanda (Haaland). I s razlogom, ipak je on postigao dva i asistirao za treći gol Mančester sitija i tako donio visoku pobjedu nad Junajtedom.

Međutim, norveška gol mašina, ali i katalonski genije klanjaju se drugom igraču. Onom koji rijetko dobije naslovnice.

- Volim te, kao i Pep. Kako je ovaj tip danas odigrao... Nevjerovatno! Zapravo, uvijek je takav – rekao je Haland pred kamerama nakon trijumfa gledajući direktno u Bernarda Silvu.

Portugalski ofanzivac je u Sitiju od 2017. godine, kada je došao u Mančester za 50 miliona eura iz Monaka, gdje je također bio nezamjeniv član ekipe.

U Sitiju je postao jedan od najboljih, a i s „Građanima“ je osvojio sve. Ipak, postojala je šansa da napusti klub po isteku ugovora. 

Barcelona je činila sve i on je želio da obuće dres katalonskog giganta, ali to nije bilo moguće zbog njihove loše finansijske situacije. Tako je Bernardo ostao na oduševljenje svih njegovih saigrača, a pogotovo Pepa Gvardiole (Guardiola).

- Mogao bih barem 10 minuta govoriti koliko znači meni i ekipi Sitija. On je fenomen. Svi smo zaljubljeni u njega i tako smo se ljetos bojali da ćemo ga izgubiti. 

On je nenadoknadiv. Jedan je od najboljih igrača koje sam vidio. Voli igrati na Old Trafordu, ne sjećam se nijednog meča tu da je odigrao loše. I sada je ovdje odigrao još jednu izvanrednu, izvanrednu utakmicu.

Imao sam sreću voditi mnoge sjajne igrače, ali on je poseban. Tako inteligentan, pametan.... Ima divnu osobnost također. Vozi skroman auto, nema tetovaže, naušnice, odjeća mu je najobičnija – kazao je Gvardiola na konferenciji za mediji nakon utakmice.  

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.