BELGIJSKI FUDBALER

Azar: Nisam više mogao izdržati, sretan sam što više ne igram fudbal, ali ko zna

Eden Azar je prije 20 dana objavio kraj karijere zbog velikih problema sa povredama

Eden Azar. Diario AS

N. H.

1.11.2023

Belgijski krilni napadač Eden Azar (Hazard), koji je sa samo 32 godine završio profesionalnu karijeru, rekao je da njegovo tijelo više nije moglo izdržati ritam i da je sretan što je ostavio fudbal.

- Imam samo 32 godine, ali sam doista rano počeo (igrati fudbal). Napustio sam kuću s 14 godina i napravio sve što sam htio – izjavio je novinarima u Parizu gdje je prisustvovao ceremoniji dodjele nagrada Zlatna lopta.

Povrede ga upropastile

Azar je ljetos otišao iz Real Madrida, u kojem nije ispunio očekivanja zbog fizičkih problema, pa je prije 20 dana objavio kraj karijere.

- Moje tijelo više nije moglo izdržati taj ritam. Imao sam na kraju neke povrede pa sam zato donio tu odluku. I sretan sam što sam je donio – objasnio je.

Osvajač bronzane medalje s Belgijom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine je došao u Pariz jer su to htjela njegova djeca.

Možda se i vrati

Azar, koji je igrao i sa velikim uspjehom za Čelzi, odgovorio je da i dalje gleda fudbal, ali da sada ima vremena za uživanje sa porodicom.

- Moji sinovi igraju pa ga gledam s njima. Zasad mi ne nedostaje igranje – kazao je Azar, pa nastavio:

- Ali ko zna, možda ću se za nekoliko mjeseci ipak zaželjeti igranja.

Tokom profesionalne karijere je odigrao 622 utakmice i postigao 167 golova. S madridskim Realom je osvojio Ligu prvaka i dva španska prvenstva, te isto toliko puta je bio i prvak Engleske sa Čelzijem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.