KAPITEN "ZMAJEVA"

Džeko neće igrati za reprezentaciju u novembru?

Elvir Baljić je prenio Džekine riječi da je razgovarao sa selektorom, te da možda neće igrati u naredne dvije utakmice državnog tima BiH

Džeko: Rekorder po broju nastupa. N/FSBiH

E. Ć.

1.11.2023

Razgovarao sam sa selektorom, možda neću igrati utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u novembru, riječi su Edina Džeke koje je prenio Elvir Baljić u razgovoru za Tivibu Spor.

Džeko i Baljić su se nedavno družili, a bivši bh. reprezentativac i legenda Fenerbahčea je govorila o sadašnjoj zvijezdi "Plavo-žutih".

- Džeko je rekao da stalno razgovara s trenerom Fenerbahčea İsmailom Kartalom. Kada se osjeti umornim, to i kaže. Također, osjeća da se bliži i kraj njegove u karijere u bh. reprezentaciji - rekao je Baljić.

Potom je otkrio Džekine riječi.

- Reprezentacija me umara. Udaljili smo se od cilja s našom trenutnom situacijom u grupi. Trenutno gledamo samo ka baražu. Razgovarao sam sa selektorom, možda neću igrati utakmice kvalifikacija za EP u novembru. To me ozbiljno umara - rekao je Baljić.

Inače, "Zmajeve" očekuju dueli protiv Luksemburga i Slovačke. Kvalifikacije za Euro su od ranije izgubljene, a jedina nada da se domognemo turnira u Njemačkoj je kroz baraž Lige nacija.

Edin Džeko je apsolutni rekorder reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ima najviše nastupa (133) i najviše golova (65) u najdražem dresu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.