PRAVI VOĐA

Miler o potezu saigrača nakon poraza od trećeligaša: Nevjerovatno da nisu pozdravili navijače

Ne možemo se tako ponašati - izjavio je Miler

Tomas Miler. Instagram

D. H.

2.11.2023

 Njemački trećeligaš Sarbriken (Saarbrücken) priredio je senzaciju u 2. kolu njemačkog Kupa, izbacivši Bajern s 2:1. Tim Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) se cijelu utakmicu mučilo usprkos tome što je poveo već u 16. minuti golom Tomasa Milera (Thomas Müller). Ispostavilo se da će joj to ostati jedini gol na susretu.

Preokret niželigaša

Patrik Sontmajer (Patrick Sontheimer) je započeo preokret njemačkog niželigaša golom u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, a konačnih 2:1 je postavio Marsel (Marcel) Gaus pogotkom u 96. minuti. Strijelac i legenda Bajerna Tomas Miler (34) dao je izjavu nakon šokantnog ispadanja.

- Mnogo je razloga za ovaj poraz, tokom 90 minuta igre ima mnogo situacija koje smo mogli bolje napraviti. Moramo čestitati Sarbrikenu. Naravno, potrebno je malo sreće, ali mi nismo bili pametni - rekao je Miler za ARD. Ovo mu je bio ukupno 677. nastup za minhenski klub, jedini u njegovoj karijeri. Zabio je 237 i asistirao za 261 pogodak.

Miler bijesan na suigrače

Miler je potom u razgovoru za Sky kritizirao nekolicinu svojih suigrača koji nisu pozdravili navijače. 

- Navijače, logično, često ne zanimaju rezultat ni utakmica. U nogometu se ipak može i izgubiti. Ali nevjerovatno mi je da smo samo nas trojica-četvorica došli pozdraviti navijače. Ne znam koliko su stotina kilometara vozili usred sedmice da bi došli na utakmicu i podržali nas.

Najmanje što možemo napraviti jeste pozdraviti ih. Ne radi se o tome da sto puta zaplješćemo ili pjevamo neke pjesme. Jednostavno je riječ o pokazivanju poštovanja. Već smo o tome razgovarali u svlačionici i u budućnosti ćemo drugačije napraviti. Ne možemo se tako ponašati - izjavio je Miler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.