ZNAK ZAHVALNOSTI

Simpatična scena obilježila susret u Španiji: Dječak dobio dres, pa fudbaleru nudio kokice

Real Sosijedad gostovao je kod Bunjola na stadionu koji ima kapacitet nekih 3.000 gledalaca, a najsretniji od njih bio je jedan dječak

Dječak ponudio kokice Kubi. Screenshot / Twitter

E. Ć.

3.11.2023

Real Sosijedad prošao je prvu rundu španskog Kupa nakon što je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod niželigaša Bunjola.

Jedini pogodak na ovom susretu viđen je u 67. minuti, kada je pogodio Karlos Fernandez (Carlos). Utakmicu na stadionu Bunjola, kapaciteta nekih 3.000 sjedećih mjesta, obilježila je zanimljiva scena.

Sosijedadov Japanac Takefusa Kubo, koji nije igrao na ovoj utakmici, dao je svoj dres jednom dječaku s tribina. Dječak je bio presretan zbog poklona, a želio se odužiti Kubi.

Snimljen je kako u dresu Sosijedadovog fudbalera dolazi do klupe gdje su bili smješteni gosti i Kubi nudi kesicu kokica.

Zanimljiva scena, a potez dječaka nasmijao je mnoge. Što se tiče Kube, za njega se pročulo 2019., kada ga je Real Madrid doveo iz Tokija, ali nikada nije dobio priliku u kraljevskom klubu.

Bio je na posudbama u Majorki, Viljarealu, Hetafeu, a od ljeta prošle godine je stanovnik Anoete. U dresu Sosijedada je odigrao 43 utakmice i postigao 14 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.