SVE ZBOG TABAKOVIĆA

U BiH euforija, a u ovoj zemlji žestoko kritikuju selektora: Ostali smo bez najboljeg

Rođen je u Švicarskoj, igrao je za U-21 selekciju ove zemlje, ali srce je odlučilo - nastupat će za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Tabaković: Odabrao BiH ispred Švicarske. Twitter / NFSBiH

E. Ć.

3.11.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević jučer je objavio spisak za kvalifikacione duele protiv Luksemburga i Slovačke, a na njemu se našao i Haris Tabaković.

Golgeter berlinske Herte briljira po dolasku u njemačku "Cvajtu", a zbog dobrih partija je privukao pažnju bh. javnosti koja je iščekivala njegov poziv u državni tim.

Kada je poziv stigao u BiH je zavladalo oduševljenje, a u Švicarskoj je stanje drugačije - vlada razočaranje. 

Švicarski mediji su objavili kako je ova zemlja ostala bez najboljeg strijelca s njihovim pasošem u ovoj godini.

Tabaković je rođen u Švicarskoj, igrao je za U21 selekciju ove države, a tokom ove sezone je dao 29 golova na 30 utakmica.

U leđa mu gledaju aktuelni reprezentativci Švicarske Sedrik Iten (Cedric Itten) sa 23 pogotka u 35 mečeva, te Zeki Amduni (Amdouni) koji je 22 puta bio strijelac na 41 nastupu.

Mediji u Švicarskoj kritikuju selektora Murata Jakina (Yakin) koji nije uputio poziv Tabakoviću prije reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Švicarska je izgubila najboljeg strijelca koji je izabrao Bosnu. On je najbolji napadač sa švicarskim pasošem u 2023. godini - navode švicarski portali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.