POVRATNIK MEĐU "ZMAJEVE"

Haris Hajradinović iz Turske za "Dnevni avaz": Radujem se, najljepše je igrati za domovinu

Dat ću sve od sebe da opravdam poziv. Bio je gušt biti protivnik Džeke, najboljeg bh. igrača ikada, rekao je Hajradinović

Hajradinović: Ima pet nastupa za BiH. N/FS BiH

3.11.2023

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovog mjeseca očekuju preostali dueli kvalifikacija za Euro 2024. godine protiv Luksemburga i Slovačke. Selektor Savo Milošević objavio je spisak fudbalera, a na njemu se našlo i ime povratnika među "Zmajeve“ Harisa Hajradinovića.

Hajradinović je od ove sezone prvi kapiten turske Kasimpaše, a nedavno je ispisao stranice klupske historije jer je postao fudbaler s najviše nastupa (173), a u međuvremenu je odigrao još jednu utakmicu.

Hajradinović: 173. nastupom ispisao historiju Kasimpaše. Instagram

Najbolji osjećaj

- Najljepši osjećaj je da se igra za svoju domovinu. Radujem se pozivu selektora i dat ću sve od sebe da opravdam taj poziv - rekao je Hajradinović na početku razgovora za "Dnevni avaz“.

Odigrao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine pet utakmica i dao jedan gol, a posljednji nastup imao je 2021. u prijateljskom susretu protiv Kuvajta. U međuvremenu su se mijenjali selektori kao na traci, a poziva za njega nije bilo. No, to ga nije pokolebalo. Nastavio je raditi, a pratio je i sve šta se dešavalo u bh. državnom timu.

- I meni je žao kao i drugima za sve što se dešavalo. To treba zaboraviti, trebamo gledati dalje. Sada je selektor Savo Milošević i treba gledati da se naprave što bolji rezultati s njim. Sada ove dvije utakmice, kao što je i rekao selektor, iskoristiti za pripreme za baraž i da budemo 100 posto spremni – kazao je Hajradinović.

S obzirom na to da je rođen u Prilepu, imao je mogućnost igranja za reprezentaciju Sjeverne Makedonije, ali srce je kucalo samo za BiH.

- Dva puta me zvao selektor Igor Angelov prije nego ću dobiti poziv u reprezentaciju BiH. Dao sam mu do znanja da ne želim igrati za Makedoniju i da je moja jedina odluka da igram za Bosnu i Hercegovinu – istakao je Hajradinović

Kao kod kuće

Kao kapiten je predvodio svoju Kasimpašu protiv Istanbulspora do pobjede od 3:1, a to mu je bio 174. nastup za klub čime je ispisao historiju.

- Drago mi je. Nisam nikada imao u podsvijesti da bih mogao biti fudbaler s najviše nastupa za Kasimpašu. Ali samo mogu da kažem da sam se od prvog dana ovdje osjećao prelijepo, kao kod svoje kuće. Ljudi iz kluba su me prihvatili kao da se znamo cijeli život. Čast mi je da sam kapiten i dio ove ekipe – istakao je Hajradinović.

@bellmq Budući fudbaleri ☺️ #semtçocukları #semtaşkı ♬ Recep İvedik Tema - Ömer Özgür

U turskoj Super ligi je viđena i jedna zanimljiva scena. Igrali su Kasimpaša i Fenerbahče, a kapiteni su bili dva Bosanca – Haris Hajradinović i Edin Džeko.

Hajradinović i Džeko uoči duela Kasimpaše i Fenera. Twitter

- Svi znamo ko je Edin Džeko, ne samo u BiH već i širom svijeta. Džeko je naš najbolji igrač svih vremena i bila mi je čast da mi bude suparnik na terenu.

I posrećilo mi se da on bude kapiten svoje ekipe, ja svoje, pa je još veći gušt bio igrati protiv njega – poručio je Haris Hajradinović u razgovoru za "Dnevni avaz".

Prati Želju

Haris Hajradinović je prošao omladinsku školu Željezničara. I u Turskoj prati utakmice „Plavih“ koji su trenutno u rezultatskoj krizi.

- Pratim naravno. Kada god stignem pogledam utakmice Želje. Žao mi je što je Željo naišao na ovu finansijsku situaciju, ali hvala Bogu oporavljaju se malo pomalo. 

Pratim ovu sezonu, nije mi drago što je na poziciji na kojoj jeste, ali nadam se da će biti bolje – rekao je Hajradinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.