KAPITEN SRBIJE

Nizozemci pišu da je Tadić imao poziv Ajaksa: Njegov odgovor oduševit će navijače Fenera

Inače, Tadić je uz Džeku jedan od najbitnijih fudbalera Fenerbahčea u pohodu na titulu prvaka Turske koju "Plavo-žuti" nisu osvojili još od 2014.

Džeko i Tadić: Briljiraju u Feneru. Twitter

E. Ć.

3.11.2023

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić ovog ljeta je stigao u Fenerbahče nakon što je napustio Ajaks.

Prethodno je Tadić proveo pet godina u Amsterdamu, ali je onda odlučio otići nakon što nije bio zadovoljan stanjem u klubu.

Povezivao se s Bešiktašom, a na kraju je završio u Fenerbahčeu koji je nešto prije njega potpisao kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Potez da potpiše za Fener za sada se ispostavljao fantastičan jer je Tadić jedna od udarnih igala turskog velikana koji melje sve pred sobom i koji je trenutno lider u Turskoj sa deset pobjeda iz isto toliko utakmica.

Sa druge strane Ajaksu ide katastrofalno. "Kopljanici" imaju historijski loše otvaranje sezone, nalazi se na dnu tabela u Nizozemskoj, a Džon van't Ship (John van't Schip) je zamijenio Maurisa Stejna (Maurice Steijn) na trenerskoj klupi.

- Uz znanje uprave, sastao sam se sa Tadićem i rekao mu da uvijek ima mjesto u timu. 

On mi je rekao da je Ajaks njegov drugi dom, ali da će ostati u Turskoj i učiniti Fenerbahče prvakom - rekao je Van't Ship, prenosi nizozemski "De Telegraaf".

Inače, Tadić je uz Edina Džeku jedan od najbitnijih fudbalera Fenerbahčea u pohodu na titulu prvaka Turske koju "Plavo-žuti" nisu osvojili još od 2014. godine.

Fenerbahče narednu utakmicu u turskom prvenstvu igra sutra protiv Trabzonspora našeg Edina Višće (17:00).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.