NIJE PRODUŽIO UGOVOR

Potpuna tišina: Šta je ponuđeno Mbapeu, ostaje li u PSG-u

Posljednji javni istup na tu temu imao je 15. juna u portugalskom Faru

AP

Z. K.

4.11.2023

Fudbaler Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) još uvijek nije produžio ugovor s PSG-om, koji mu ističe na kraju sezone, ali ipak je došlo do značajnog pomaka nabolje u odnosima pariskog kluba i francuske superzvijezde. Prema informacijama L'Equipea, PSG i Mbape postigli su dogovor tokom avgusta da igrač neće tražiti isplatu posebnog bonusa za lojalnost, a koji iznosi 100 miliona eura.

Održan sastanak

Taj sastank, koji se održao na Parku prinčeva na dan utakmice s Lorientom u 1. kolu francuskog prvenstva, a samo dan prije nego što je Mbape vraćen u tim i oproštena mu je najavljena kazna zbog izbjegavanja produženja ugovora, bio je početna tačka pomirbe između PSG-a i njegova glavnog igrača.

Mbape je odlučio zašutjeti kako ne bi podgrijavao glasine o mogućem odlasku i davao naznake o hipotetskom produženju ugovora. Posljednji javni istup na tu temu imao je 15. juna u portugalskom Faru, prije utakmice Gibraltara i Francuske. Od tada vlada potpuna tišina, Mbape se kloni bilo kakvog javnog istupanja.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi isprva je mamio Mbapea poboljšanjem ugovora te mu je ujedno prijetio da će ga poslati na tribinu ako ne produži ugovor do postavljenog roka ili ako zatraži odlazak prije isteka ugovora.

Jedno od obećanja

Strategija mu nije uspjela, Mbape nije ni trepnuo. No nakon tog razgovora u avgustu, njihov odnos vraćen je na pravi put. Važnu ulogu u daljnjem zatopljenju odnosa mogli bi odigrati rezultati u Ligi prvaka. Jedno od obećanja koje je predsjednik PSG-a dao Mbapeu, još tamo u maju 2022., bilo je to da će mu osigurati snažan tim koja će svake sezone konkurirati za osvajanje Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.