PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski slavio u golijadi protiv Tuzla Cityja, Široki Brijeg i Posušje podijelili bodove

Zrinjski se pobjedom približio lider prvenstva, dok je Tuzla City i dalje u opasnoj zoni

Zrinjski: Pobjedom došao na 2. mjesto. HŠK Zrinjski

N. H.

5.11.2023

Zrinjski je u odličnoj utakmici upisao pobjedu protiv Tuzla Cityja rezultatom 3:1. 

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine se tako oporavio nakon prošlosedmičnog kiksa protiv Posušja i došao je na samo tri boda zaostatka iza lidera prvenstva banjalučkog Borca. 

"Plemiće" je u vodstvo doveo Nemanja Bilbija u 33. minuti, nakon što je bio precizan sa bijele tačke, te je to bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. 

Međutim, u drugom poluvremenu su viđena čak tri pogotka. Mario Ćuže je poduplao prednost Zrinjskog u 63. minuti, da bi Mirzad Mehanović sedam minuta kasnije pogodio za Tuzlake i smanjio rezultat. 

Antonio Prskalo, 19-godišnji napadač mostarskog kluba, postigao je gol u 77. minuti za, ispostavit će se, konačan rezultat. 

U istom terminu odigrana je i utakmica na stadionu "Pecara" izmđeu Širokog Brijega i Posušja. Utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 1:1. 

Karlo Kamenar je doveo goste u prednost u 23. minuti, a do izjednačenja je došlo u 64. kada je Siril Kpan (Cyrille) pogodio. 

U 72. minuti je došlo do novog uzbuđenja, pošto je Daniel Lukić, napadač domaće ekipe dobio crveni karton, te su Posušaci imali priliku doći do punog plijena, iako je nisu iskoristili. 

Nakon završenih utakmica u ranom nedjeljnom terminu Zrinjski je drugi sa 26 bodova, Široki Brijeg sada zauzima 5. poziciju sa 20, Posušje je 8. sa 15, dok je Tuzla City pretposljednji sa samo 10 osvojenih bodova u 13 kola. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.