A TEK JE POLUVRIJEME

Video / Ludilo londonskog derbija: Crveni karton, dva poništena gola, VAR provjera i 12 minuta nadoknade

Nevjerovatan susret između Totenhema i Čelzija

Crveni karton sudije Olivera za Romera. AP

N. H.

6.11.2023

Fudbaleri Totenhema i Čelzija igraju londonski derbi na stadionu "Tottenham Hotspur", kojim će se završiti 11. kolo engleske Premijer lige. 

Rezultat na kraju prvog poluvremena glasi 1:1, ali ono što je viđeno na ovom derbiju, rijetko kad se dogodilo u fudbalu. 

Totenhem je vrlo brzo poveo kada je Dejan Kuluševski šutirao, a lopta na putu do gola potkačila defanzivca Čelzija Levija Kolvila (Colwill).

Totenhem je pogodio ponovo preko Sona, ali taj gol je poništen zbog ofsajda. 

Čelzi je prije svog pogotka postigao čak dva, koja su poništena nakon VAR provjere. Prvo je Rahim Sterling (Raheem) pogodio, ali nekoliko trenutaka ranije je loptu smirio rukom. 

Međutim, tad je tek krenuo pravi šou. 

Naime, Čelzi je postigao gol preko Moisesa Kaiseda (Caicedo), ali je taj gol poništen nakon provjere VAR-a. Nakon toga je uslijedila VAR provjera kojom je utvrđen faul defanzivca Totenhema Kristijana Romera (Christian) nad Encom Fernandezom (Enzo), zbog kojeg je on dobio crveni karton, a Čelzi jedanaesterac. 

Kol Palmer (Cole) je uspio postići gol iz jedanaesterca, ali to nije sve. 

Čelzi je već koliko u sljedećem napadu postigao gol preko Nikolasa Džeksona (Nicolas Jackson), ali i on je poništen zbog ofsajda. 

Utakmica je zbog svega bila produžena 12 minuta. 

Najinteresantnije u svemu? Tek je poluvrijeme...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.