VELIKI ŠOK

Trener Varaždina ima karcinom: Nastavit će voditi klub

Ako se tokom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuća rješenja, ističu

Mario Kovačević. Luka Stanzl/PIXSELL

S. S.

10.11.2023

Pred trenerom Varaždina Marijem Kovačevićem je veliki zdravstveni izazov – iz kluba su saopćili kako je njihovom strategu dijagnosticiran karcinom na dijelu plućnog krila.

Saopćenje Varaždina prenosimo u cijelosti:

- Nogometni klub Varaždin ovim putem obavještava javnost o zdravstvenom izazovu koji je pred trenerom prve ekipe Marijem Kovačevićem. Treneru NK Varaždina dijagnosticiran je karcinom na dijelu plućnog krila te će nakon dodatnih pretraga biti dogovoreno daljnje ljekarsko postupanje. Bolest ne sprečava trenera u svakodnevnom vođenju ekipe te će Mario Kovačević nastaviti voditi prvu ekipu Varaždina u nastavku ove sezone.

Ako se tokom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuća rješenja za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića.

Klub na čelu s upravom, svim članovima stručnog štaba te fudbalerima Varaždina srcem stoji uz svog trenera kojem ćemo dati maksimalnu podršku tokom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom. Nogometni klub Varaždin ovim putem moli medije i zainteresiranu javnost da poštuju trenerovu privatnost tokom rješavanja ovog zdravstvenog izazova - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.