OŠTRA REAKCIJA

Video / Messi povukao ekipu s terena Marakane i žestoko odgovorio Rodrigu

Argentina je na kraju pobijedila rezultatom 1:0, nanoseći prvi domaći poraz Brazilu u historiji kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Lionel Messi. Twitter

N. Č.

22.11.2023

Lionel Mesi (Messi), kapiten Argentine, donio je odluku da povuče svoju ekipu s terena Marakane neposredno prije početka utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Brazila. Potez je uslijedio nakon što je Mesi izrazio ogorčenje zbog nasilja koje je brazilska policija primjenjivala prema argentinskim navijačima na tribinama ovog mitskog stadiona.

Prije povlačenja s terena, argentinski fudbaleri su pristupili ogradama tribina izražavajući snažan protest prema policajcima zbog nasilja koje su nanosili njihovim sunarodnjacima, a Emiliano Martinez čak je fizički napao policajce. Nakon smirivanja situacije, Argentinci su se vratili na teren, gdje su dočekani zvižducima i uvredama prepune Marakane. I brazilski napadač Rodrigo (Rodrygo) pridružio se zvižducima, što je potaknulo Mesija da mu oštro odgovori: "Kukavice? Ne, mi smo prvaci svijeta. Pazi šta govoriš."

Argentina je na kraju pobijedila rezultatom 1:0, nanoseći prvi domaći poraz Brazilu u historiji kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.