BORDO TIM SE OGLASIO

Sarajevu prijeti zabrana prisustva navijača

Apelujemo na sve navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren, naveli su iz kluba

FK Sarajevo: Prijeti suspenzija navijača. FK Sarajevo

N. H.

24.11.2023

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je kazniti Sarajevo zbog ispada navijača, klub sa Koševa se oglasio saopćenjem.

Bordo tim je uputio molbu navijačima da ne koriste pirotehnička sredstva u budućnosti jer bi to moglo značiti da će biti zabranjeno prisustvo publike na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

Saopćenje Bordo tima prenosimo u cijelosti.

- Fudbalski klub Sarajevo je u ovoj sezoni platio rekordni iznos kazni prema Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, uglavnom zbog upotrebe pirotehničkih sredstava!

Zadnja kazna podrazumijeva i mogućnost zabrane prisustvovanja navijača na domaćim utakmicama ukoliko se prekršaji ponove.

Apelujemo na sve navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren kako ne bismo došli u situaciju da igramo utakmice pred praznim tribinama i da se stadion suspenduje na odredjeni period.

Svi smo na istoj strani i želimo podržati naše igrače u ostvarenju zajedničkih ciljeva. Zato uz dlanove, grla i šalove bodri svoj tim na svakoj utakmici. Vidimo se danas na Koševu! - navodi se u saopćenju Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.