BIH PRVA U GRUPI

"Zmajice" počele pripreme: Selektorica Hurem naglasila šta očekuje iz naredna dva duela

Bh. reprezentacija gostuje Sloveniji 1. decembra, a četiri dana kasnije dočekat će Bjelorusiju

Hurem: Hendikep su i povrede nekih igračica. N/FSBiH

E. Ć.

27.11.2023

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za predstojeće dvije utakmice Lige nacija, a selektorica Samira Hurem izvršila je prozivku igračica.

Melisa Hasanbegović i Milena Nikolić će stići večeras te će propustiti prvi trening.

Najavljujući ovaj ciklus susreta petog i šestog kola grupe B4, u Ligi B selektorica je između ostalog naglasila da očekuje odgovornost, disciplinu i maksimalnu povećenost u duelu sa Slovenijom a zatim i Bjelorusijom.

Hendikep su i povrede nekih igračica.

Selektorica se fokusirala na utakmicu sa Slovenijom, ističe da bi bilo fantastično da imamo podršku naših navijača i u Kopru te na kraju komentariše i ponovno vraćanje na Bilino polje.

Igračica turskog Trabzonspora, reprezentativka Aida Hadžić vedra i nasmijana, stala je pred novinare i sa optimizmog govorila o decembarskim utakmicama našeg tima.

- Za pobjede neophodan je timski duh i dobra atmosfera - istakla je Aida Hadžić.

Prva golmanka bh reprezentcije, Jelena Gvozderac razmišlja na isti način kao njena saigračica te priželjkuje da se iz Slovenije vrate sa tri boda.

Podsjetimo, Slovenija će ugostiti reprezentaciju BiH u Kopru, 1. decembra, na stadionu Bonifika. Utakmica se igra u 18:00 sati.

Drugi susret, četiri dana kasnije (5.12.) u kojem se sastaju BiH i Bjelorusija igrat će se na stadionu Bilino polje u Zenici u 19:00 sati.

Bosna i Hercegovina ove duele dočekuje sa prve pozicije u grupi. Ima osam bodova, jedan više od Češke.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.