BIO JE I KAPITEN DANAS

Jeste li ga zaboravili: Bivši reprezentativac dao gol i asistenciju, spasio svoj klub poraza

Bio je ljubimac navijača reprezentacije BiH za koju je odigrao 15 utakmica i dao sedam pogodaka

Đurić: Dva gola ove sezone. Platforma X

E. Ć.

27.11.2023

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Đurić (33) bio je junak svoje Verone u remiju s Lećeom u meču 13. kola Serije A (2:2).

Đurić je dao gol i upisao asistenciju i tako donio važan bod svom timu koji se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Leće je poveo u 30. minuti pogotkom Remija Oudina, a Verona se vratila 11 minuta kasnije kada je Đurić namjestio gol Sirilu Ngongeu (Cyril).

Novo vodstvo Lećeu donio je Đoan Gonzales (Joan) u 69. minuti, ali radost gostiju je trajala svega osam minuta, a onda je pogodio Milan Đurić za konačnih 2:2.

Gosti su na Bentegodiju odlučili da se nadigravaju sa domaćinom, a poveli su u 30. minuti golom Oudina, no uzvratila je Verona preko Ngonge u 41. minuti, kada mu je asistirao Milan Đurić.

Do 69. minute mreže su mirovale, da bi potom Gonzalez vratio Lecceu prednost, pogodivši za 2:1. Osam minuta kasnije, opet je izjednačeno.

Inače, Đurić je bio i kapiten Verone na današnjem susretu, a ovo mu je bio drugi gol u sezoni. Još jedan je postigao u italijanskom Kupu.

Bio je ljubimac navijača reprezentacije BiH za koju je odigrao 15 utakmica i dao sedam golova.

Verona je ostala na pretposljednjem mjestu sa devet bodova, ima jedan više od posljednje Salernitane. S druge strane, Leće je na 13. poziciji sa 15 bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.