SAKUPIO 11 NASTUPA

U tišini se oprostio od reprezentacije BiH: Igračima nije lako, mnogo je tu nefudbalskih stvari

Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu, rekao je

Lončar: Posljednji meč za BiH odigrao prije dvije godine. N/FSBiH

E. Ć.

30.11.2023

Bivšeg fudbalera Širokog Brijega, Rijeke, Ferencvaroša..., a sada kazahstanske Astane Stjepana Lončara nema u reprezentaciji BiH od 2021. godine.

Više ga neće ni biti na okupljanju "Zmajeva", jer je Lončar odlučio završiti reprezentativnu karijeru, što je potvrdio u razgovoru za hrvatske medije.

- Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. 

Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u N/FSBiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu mnogo nefudbalskih problema. 

Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu - rekao je Lončar za "Sportske novosti".

Stjepan Lončar je sakupio 11 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Debitovao je 31. januara 2018. na prijateljskom susretu protiv Meksika (0:1), a posljednji meč za "Zmajeve" odigrao je 4. septembra 2021. protiv Kuvajta, također u prijateljskoj utakmici (1:0).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.